figure figure

Giv dig selv vilkårene for bedst mulig søvn med disse råd

Skrevet af: Anne Larsen

Man kommer rigtig langt med en god nattesøvn hver eneste nat. Der er dog nogen, som ikke prioriterer disse nattetimer nok, fordi man måske synes, man har for travlt, eller fordi man endnu ikke er klar over konsekvenserne ved ikke at få søvn nok og generelt sove godt. Derfor bliver du herunder ført igennem et par gode råd til at sove bedre om natten og dermed forbedre energiniveauet om dagen.

En passende seng

Det vil eksempelvis give mening at kigge nærmere på sin sengesituation, som kan være ret afgørende for søvnen. Hvis man for eksempel kan mærke, at man får ondt i ryggen eller hovedet af at sove i sin seng, og at man også har lagt mærke til, at den er enten får hård eller for blød, så kan det være tid til en udskiftning. Så kan man jo kigge på den bedste kontinentalseng, hvis man lige umiddelbart tænker, at det er sengen, som man kan sove rigtig godt i.

Drop det blå lys inden sengetid

Mobil, computer og fjernsyn er vist efterhånden blevet en ret stor del af mange menneskers hverdag, men denne for blå lys, som de digitale gadgets udsender er en meget dårlig kombination med søvn.

Så hvis man gerne vil ændre lidt på sine vaner omkring sengetid, så er det rigtig godt, hvis man ikke lader skærme være lige oppe i ansigtet på en, lige inden man skal sove. Så undgå at have et fjernsyn i soveværelset, læg gerne computeren i et andet rum om natten – og også meget gerne mobiltelefonen, hvis man har mulighed for det. Så bliver man ikke forstyrret af den slags i løbet af sin nattesøvn.

Gå i seng og stå op på nogenlunde samme tid

Det sidste råd, som kan være med til at skabe vilkårene for bedre søvn, er at kigge lidt nærmere på søvnrutinen – altså hvornår man går i seng om aftenen, og hvornår om morgenen man står op. Man får nemlig en meget bedre søvnrytme, hvis man går i seng og står op på nogenlunde samme tidspunkt hver dag, og hvis disse sengetider desuden også giver de cirka 8 timers søvn om natten. Så det kan altså godt påvirke søvnen, hvis man den ene aften går i seng klokken 23 og den anden aften først klokken 2. Så tænk lidt over sengetiderne og se, om der kan gøres noget ved disse.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat