figure figure

Få abstrakt kunst på væggene i soveværelset

Skrevet af: Anne Larsen

Hilma af Klint er en svensk kunstner, født i 1862. Hendes værker er verdenskendt og er anerkendt, som nogle af de første ekspressionistiske værker i den vestlige kulturkanon. Hilmas værker er legesyge, farverige og fyldt med bløde former, som behager øjet når man betragter dem. Man behøve Rikke at være en stor kunstkender eller elsker for at kunne sætte pris på disse værker.

Hilma af Klints værker består ofte af blomster i abstrakte udtryk og størrelser, men dog med de enkelte blomsters særlige karakteristikker. Værkerne var for sin tid eksperimenterende, men man ville efter i dags standarder blot kalde dem abstrakte. Hilmas værker er så anerkendte og værdifulde, at det er langt de færreste, som kan få æren af at have et originalt værk hængende, men heldigvis er der andre måder, hvorpå kunst er blevet for alle.

Kunst for alle som plakater

I stedet for at investere en formue i et originalt Hilma af Klint værk kan man i stedet bruge et par hundrede kroner på en Hilma af Klint plakat. Ekspressionismens mission var, at formidle kunsten på en måde, så den blev for alle og ikke kun de bedst stillede i samfundet. Paradoksalt nok er impressionistiske værker nogle af de mest værdifulde i dag, men dette er trykkekunsten heldigvis kommet efter. Kunst er nemlig for alle i dag, både i museer, men også i høj grad i hjemmet. Man kan nemlig få disse flotte og værdifulde værker hjem på sin egen væg i form af plakater og tryk, og på den måde udsmykke sit hjem med smukke og impressionistiske værker. Det eneste man skal overveje selv er i hvilke rum plakaterne skal hænge, og hvor de passer bedst ind i hjemmet.

Kunst til soveværelset

Hilma af Klints værker har et meget roligt og behageligt udtryk. Der sker ikke så meget på værkerne at øjet ikke kan overskue det, og der er ikke en masse farvespil og lignende, som hjernen skal tage stilling til. Det kan derfor være meget behageligt, at have hendes værker hængende på soveværelset, så man kan kigge på noget rart, når man falder i søvn og vågner. Lige når man falde ri søvn skal man helst ikke bruge for mange sanser, og der skal helst ikke ske alt for meget. Derfor ville en Hilma af Klint plakat passe perfekt på soveværelset i de fleste hjem.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat