figure figure

En god gang træning kan forbedre og optimere din søvn

Skrevet af: Anne Larsen

Det er forståeligt hvis du syntes det lyder en lille smule underligt, men den er god nok. Motion dagligt, hvor pulsen lige som minimum kommer op og vende, kan være med til at forbedre din søvn og ligeledes også optimere den effekt som din søvn har på din krop, hjerne og humør dagen derpå. Dette er en af de sundhedsmæssige grunde til at komme ud af fjerene og på med kondiskoene bare et lille øjeblik hver dag, for så vil du sparke dig selv i gang til en endnu bedre søvn. Træning er sundhedsmæssigt ikke kun godt for søvnen, men for hele kroppen, dens funktion og dit overskud i hverdagen, så der bør bestemt ikke være nogen undskyldning for at springe træningen over.

Du kan klare motionen med en god gåtur

Du behøver ikke at have dyre medlemskaber til fitnesscenteret hvor du alligevel aldrig helt rigtig kommer hen og får brugt, så kan du dog stadig få glæden af den motion der kan forbedre din nattesøvn. Med gode hastige skridt henad landevejen, i præcis det tempo der passer til din kondition, så vil du få pulsen op, blodcirkulationen i gang og opnå alle de gode egenskaber der er ved at få rørt kroppen godt igennem, som blandt andet en bedre søvn.

Sådan forbedrer træning din søvn

Søvnen er der hvor din krop restituerer. Der skal dog gerne et lille skub til at sætte den helt store proces i gang og det er lige præcis her at motionen og træningen kommer ind. For når du får pulsen op, så begynder din forbrænding også at gå i gang hvilket betyder at der trækkes energi fra depoterne rundt omkring i kroppen og ud til blodet samt musklerne. Den proces der frigør energi til din krop er ligeledes også den proces der skal opstarte udrensningen af de eventuelle affaldsstoffer der måtte komme som følge af den øgede puls.

Du får altså renset blodet og nedsat den mængde af stress hormoner blandt andet, der måtte finde sig her. Træning kan på denne måde være med til at gøre dig i bedre humør, give dig færre tanker og tankemylder samt gøre kroppen klar til at komme ned i gear, efter træning i løbet af dagen og dermed også en nemmere søvn, der kan hjælpe din krop med at restituere yderligere.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat