figure figure

Elevationsseng 90×210

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Maj 2024

Top 5 bedste elevationssenge 90×210

Ønsker du at kunne nyde en behagelig og komfortabel seng, der lader dig ændre din position og støtte, som du ønsker det hen ad vejen? Så kan en elevationsseng 90×210 meget vel være sagen for dig! Med denne seng får du nemlig ikke kun en justerbar seng med elevationsmotor – du får også lidt ekstra længde på selve sengen, så du er sikker på at have god plads til at brede dig på.

Vi vil i det følgende forsøge at gøre vores bedste i forhold til at guide dig til at finde den helt rette elevationsseng 90×210 for dig. Markedet for sengene er nemlig både stort og bredt, og det er ikke altid helt let at holde tungen lige i munden, når der skal navigeres blandt de mange modeller. Men frygt ikke – du er kommet til det rette sted.

Største besparelse

ProSleep Boston L600 Elevationsseng – 90×210

19919 DKK

9595 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star golden-star

Ovenpå kommer en topmadras på 8 cm med latex kerne, og polstringen er på hygiejnisk vis lavet af antibakteriel cooltex. Derudover er topmadrassen også designet til at[..]

Populært valg

Lyngdal Elevation – 90×210

14499.00 DKK

6490 DKK

golden-star golden-star golden-star golden-star golden-star

Selve madrassen er inddelt i fem komfortzoner, og du har mulighed for at vende madrassen undervejs, skulle du få brug for dette. Derudover kan du selv vælge fastheden[..]

Læs mere (Spar 55%)
tick Sov i din nye seng i op til 50 dage - og ombyt fastheden for 1 kr.
tick Rentefri finansiering
tick 5 stjerner på Trustpilot

Hvilken elevationsseng 90×210 skal jeg vælge?

Selvom man til tider kan fristes til blot at vælge den første, den bedste af de mange forskellige modeller, kan det i høj grad anbefales, at man sætter sig godt og grundigt ind i, hvad markedet har at tilbyde. Der kan nemlig være stor forskel på diverse elevationssenge, og for at du finder den model, der passer bedst til dine behov, er det nødvendigt at få noget mere dybdegående information.

I det følgende vil vi derfor gennemgå en bred vifte af forskellige modeller, således at du kan få et godt kendskab til, hvilke elevationssenge du kan vælge mellem.

Hvordan vælger jeg min madras’ fasthed?

Din kommende sengs madras er selvfølgelig en helt essentiel del af selve sengen og betyder meget for kvaliteten af din nattesøvn. Derfor er det også utroligt vigtigt, at du finder en madras, der passer til dig, hvad angår fasthed.

Dette kan være en omstændig proces, men en tommelfingerregel lyder på, at du bør vælge en medium fast madras, hvis du vejer under 75 kg. Vejer du over 75 kilo, vil en almindeligt fast madras muligvis passe til dig, og hvis du vejer mere end 95 kilo, kan du overveje en ekstra fast madras. Dette er dog som nævnt blot en tommelfingerregel, og du bør derfor altid undersagen sagen nærmere selv, før du lægger dig fast på en madras.

Ofte kan der også være en prøveperiode ved køb af en seng, og hvis dette er tilfældet, får du dermed mulighed for at prøve sengen og madrassens fasthed af derhjemme, før du bliver bundet til dit køb.

Vil du se en topmadras der passer til en 90×210 elevationsseng? Så klik nedenunder.

Se topmadras 90x210

Hvad er dine behov?

Du kan med fordel også gøre dig nogle tanker om, hvilke specifikke behov din kommende madras gerne skal imødekomme. Hvis du eksempelvis har skader eller gener, kan det være en idé at undersøge, hvorvidt eventuelle modeller for eksempel har trykaflastning, komfortzoner eller andre støttende elementer.

Derudover er det også værd at tænke over, om en eventuel partner har andre behov end dig. I så fald kan det være en mulighed at investere i to forskellige madrasser, så i begge får optimal komfort – disse madrasser kan toppes med en topmadras, så madrasserne holdes sammen og ikke glider fra hinanden.

Hvad med topmadrassen?

Apropos topmadras har denne også stor betydning for kvaliteten af din eller jeres søvn – og der er mange forskellige muligheder at vælge imellem. Gør derfor dig selv den tjeneste, om der følger en topmadras med i den model, du har kig på – og hvis der gør; hvilke kvaliteter har denne så?

Topmadrasser kan nemlig både være varmeregulerende, have anti-bakterielle egenskaber eller noget helt tredje, hvorfor de kan gøre en verden til forskel i forhold til den samlede oplevelse af sengen og søvnkvaliteten.

Sådan forlænger du levetiden af din elevationsseng 90×210

For mange vil købet af en ny elevationsseng ofte være en forholdsvis betydningsfuld investering. Derfor er det selvfølgelig også det absolut mest ideelle at forsøge at passe på sin seng og dermed forlænge dens levetid, så investeringen varer i længere tid. Herunder forsøger vi at komme med gode råd og guide dig til, hvordan værner om din seng og dens levetid, så du forhåbentlig kan få glæde af den i mange år.

Ikke lig det samme sted

Mange af os har foretrukne sovestillinger og vaner forbundet hermed. Disse kan for nogle spille en stor rolle i forhold til kvaliteten af søvn, hvorfor de selvfølgelig ikke her skal korrigeres for meget. Dog kan det være en generel idé at have i baghovedet, at du gerne skal undgå at belaste din madras og fjedrene det helt samme sted gang på gang.

Dette behøver ikke kun være under søvnen – der kan også være tale om vante siddestillinger, hvis du ofte nyder en kop morgenkaffe i sengen eller klarer det første arbejde herfra.

Huske det rette indeklima

Der kan være flere årsager til, at din madras bliver fugtig i løbet af natten eller dagen.

Dette kan ske, hvis du får det for varmt og begynder at svede, men det kan faktisk også ske, hvis du sover med åbent vindue om natten. Her vil væggene nemlig nogle gange afgive kondens, hvilket din madras kan optage. Derfor er det vigtigt, at du gør dit for at have et gunstigt indeklima i dagtimerne med tør, og gerne en smule varm, luft så fugtigheden i madrassen modvirkes.

Vend gerne din madras

Lige såvel som det kan gøre en mærkbar forskel at variere trykbelastningen af sengen, kan det også have en stor indflydelse på sengens levetid, at du engang imellem får vendt din madras om. Med dette menes der, at du med fordel kan bytte rundt på hoved- og fodende, og ved nogle madrasser er det faktisk også muligt, at vende den på hovedet og stadig få samme kvalitetsprægede komfort.

Ved at gøre dette regelmæssigt bidrager du til at lade madrassen bibeholde sin form, hvilket har stor betydning for, hvor god en støtte madrassen har mulighed for at give din krop under din nattesøvn. Har du en topmadras ovenpå din madras, vil du mange tilfælde slet ikke kunne mærke en forskel i din komfort, da topmadrassen udjævner eventuelle fordybninger i madrassen.

Andre størrelser på elevationssenge

Er du interesseret i at lære mere omkring de andre elevationssenge, der findes på markedet, så tag et kig på følgende artikler:

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat