figure figure

Silkedyne

Af sengevejleder Jesper Kristiansen - Juli 2024

Er tiden inde til at skifte din nuværende dyne ud? Så skal du ikke nødvendigvis gå efter den populære moskusdyne eller kugledyne, som har vundet titlen som bedst i test for tredje gang. Det er i hvert fald relevant at vide, at der findes en række gode alternativer. Et af alternativerne er den særlige silkedyne, som kan bryste sig af mange gode egenskaber.

Det nemme og sikre valg vil muligvis være at gå med en dundyne. Det skal dog pointeres, at silke byder på mange af de samme egenskaber som dun. Derfor er det ikke sikkert, at du får en bedre dyne, blot fordi du vælger en dundyne. En silkedyne kan være mindst lige så god –måske endda bedre.

På denne side vil du få en dybdegående introduktion til markedets silkedyner, hvad angår egenskaber, mærker, vaskeanvisninger og meget mere. Vi har også udvalgt nogle dyner i silke, som vi gerne vil omtale og linke til. Du kan købe de omtalte dyner allerede i dag, hvis de falder i din smag.

Vores anbefalinger af silkedyner

Dynerne i silke er i mindretal ved siden af dundynerne, men det er bestemt ikke en dårlig idé at overveje en silkedyne.

Silke byder som materiale på mange fine egenskaber, men man må ikke glemme, at der er forskel på silke. Du er derfor ikke nødvendigvis sikret din drømmedyne, bare fordi materialet hedder silke. Tag derfor ikke en forhastet beslutning, når du skal købe ny dyne.

Har du også svært ved at vurdere kvaliteten af dyner, så vil du helt sikkert kunne nyde godt af nogle specifikke anbefalinger. Derfor har vi udpeget nogle silkedyner, som vi opfordrer dig til at kigge nærmere på, hvis du stiller høje krav til såvel miljø og sundhed som ergonomi og kvalitet.

Hos Sleepzone falder vi – i jagten på markedets bedste dyner – af og til over silkedyner. Nogle af dem kan du læse om herunder.

Største besparelse

Night & Day silkedyne til sommerbrug

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Night & Day kommer her med en glimrende silkedyne, der med fordel kan tages i brug, når nattemperaturen stiger. Den er tilegnet sommerbrug, men kan i princippet b[..]

Populært valg

Night & Day helårsdyne af silke

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Mærket Night & Day er også et godt valg, såfremt man er på udkig efter en helårsdyne af høj kvalitet. De kan bl.a. tilbyde denne fine helårsdyne, der grundet den [..]

Ekstra lang silkedyne til helårsbrug

golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Skal du have en god silkedyne med lidt ekstra længde, så kan vi varmt anbefale dig at købe denne dyne fra Night & Day. Den måler nemlig 220 cm. i længden i stedet[..]

Derfor skal du overveje at købe en silkedyne

Har du læst helt indtil nu, og har du stadig ikke fået øjnene op for, hvorfor en silkedyne er et godt køb? I så fald vil vi gerne lige opsummere, hvilke fordele der er ved denne dynetype.

At få valgt den helt rigtige dyne kan faktisk være en svær opgave. Det skyldes bl.a., at der findes så mange forskellige dyner. Derfor vælger mange den dynetype, som de plejer at købe, men hvorfor ikke prøve en anden løsning? Måske vil du kunne få dækket endnu flere behov og ønsker med en silkedyne.

Du skal overveje at købe en silkedyne af følgende grunde:

  1. Dynen er allergivenlig – For at sikre en god nattesøvn og et sundt helbred kan man med fordel sørge for at holde soveværelset allergivenligt. I den forbindelse kan det bl.a. give mening at købe en allergivenlig dyne i silke. Netop silke er kendt for at være antibakterielt og åndbart, ligesom silkefibrene giver husstøvmider ringe levevilkår. Silkedyner er derfor i særdeleshed henvendt til allergikere.
  2. Fugtafledende og temperaturregulerende – Den klassiske silkedyne er også kendt for at være både fugtafledende og temperaturregulerende. Den sørger dermed for at sikre en jævn temperatur om natten, ligesom den fører fugt væk fra din krop. Med silkedynen slipper du for at vågne til en svedig og utilpas krop.
  3. De findes i mange prisklasser – En helt tredje fordel handler om prisniveauet. Silkedyner forhandles nemlig i en række forskellige prisklasser. Det er en fordel, da det sikrer, at der er noget for enhver pengepung. Dog viser vores erfaring, at de helt billige silkedyner sjældent er et godt køb. Du slipper billigt, men skal så til gengæld leve med en dyne i lav kvalitet.
Se stort udvalg af silkedyner

Hvilken størrelse silkedyne skal jeg vælge?

Så er vi kommet til størrelsen… for hvor stor (bred og lang) dyne har man i virkeligheden brug for?

Det klassiske valg af dynestørrelse hedder 135 x 200 cm. Det er en enkeltdyne, der vil indfri de flestes behov.

Enkeltdynen findes også i en anden – og lidt længere – version med målene 135 x 220 cm. Som tidligere nævnt, så skal du vælge denne størrelse, hvis du er højere end gennemsnittet.

Derudover kan du naturligvis købe en dobbeltdyne i silke. Dobbeltdyner måler normalt omkring 200 x 220 cm. og er tilegnet par. Selvom dobbeltdynen også er kendt som en pardyne, så er der intet i vejen for at købe en ekstra bred dyne til sig selv.

Se silkedyner på tilbud

Vask og tørring af silkedyner

Som udgangspunkt tåler ægte silke ikke maskinvask. Det behøves dog ikke at være en reel ulempe, da silkedyner som udgangspunkt er effektive til at afvise fugt og snavs – og derfor ikke behøves at vaskes. Dermed ikke sagt, at det er umuligt at vaske en silkedyne. I de fleste tilfælde kan man dog nøjes med at lufttørre dynen.

De tidligere omtalte silkedyner kan vaskes ved 30 grader og kan i øvrigt tumbles. Spilder du derfor på dynen, eller skal den bare have sin rutinemæssige vask, så skal det blot ske ved 30 grader.

Er du i tvivl om, hvordan du skal vaske og tørre din dyne, så bør du kontakte forhandleren af dynen. Forkert vask og tørring kan nemlig påvirke både ergonomien og funktionaliteten. Normalt kan man f.eks. vaske dyner ved 60 grader, men silkedyner tåler kun vask ved 30 grader.

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat