figure figure

De bedste og mest skånsomme hjælpemidler mod søvnløshed

Skrevet af: Anne Larsen

Lider du af søvnløshed, så antager vi, at du har prøvet at løse det på forskellige måder. Måske har du både købt ny seng, prøvet sovemedicin i en kort periode eller eksperimenteret med forskelligt kosttilskud med et højt indhold af bl.a. baldrian. Alt dette har du måske gjort uden, at det har haft den store effekt på din søvn. Måske har du kæmpet i så lang tid, at du er tæt på at give op og tænker, at du må leve med en dårlig nattesøvn. Vi kan dog ingenlunde anbefale at give op. Der findes nemlig rigtig mange fine hjælpemidler mod søvnløshed – uden bivirkninger.

Ørepropper

Ørepropper er både et af de mest skånsomme, billigste og samtidig mest effektive hjælpemidler mod forstyrret søvn. Ørepropper i god kvalitet sørger nemlig for, at en stor del af de uønskede lyde trænger ind i dine ører og forstyrrer dig i din søvn. Dette vil ikke kun gøre det lettere at falde i søvn. Du vil også opleve, at du vågner sjældnere, idet du ikke længere vil blive forstyrret af mågeskrig, lyden af din partners snorken eller noget helt tredje.

Ørepropper kan være effektive, men det kræver selvfølgelig, at du investerer i de rigtige. Smut derfor forbi dit lokale apotek, og lad en af fagpersonerne rådgive dig. Det er vigtigt, at du får valgt nogle ørepropper, som sidder godt i dine ører, og som du kan holde ud at have i ørerne hele natten igennem.

Pris: 50-100 kr. (1 æske ørepropper)

Sovemaske

En anden skånsom opfindelse mod søvnproblemer er den klassiske sovemaske. Denne er sat i verden for at give dig en uforstyrret søvn, hvor udefrakommende lys ikke kan sætte en stopper for dit ønske om at sove godt.

Går du efter en af de dyrere sovemasker, så kan du få en maske, der lukker 99 % af lyset ude. Dette kan bl.a. give god mening for dig, som ikke ejer et par mørklægningsgardiner, der sidder helt tæt og dermed kan blokere al lyset.

Mange af de nyere sovemasker er fremstillet i så bløde og ergonomiske materialer, at man helt glemmer, at man har dem på. Selv de mest sensitive brugere af sovemasker vil hurtigt kunne vænne sig til det. Og sætter du pris på også at være trendy, når du sover, så kan du få din kommende sovemaske i din foretrukne farve. Maskerne findes nemlig i mange farver.

Pris: 100-200 kr. (1 maske)

Benpude

Du har helt sikkert hørt om hovedpuder, pyntepuder, graviditetspuder og sofapuder, men findes benpuder også i dit ordforråd? Ellers bør du stifte bekendtskab med pudetypen.

Med en benpude er der mulighed for at aflaste ryg, ben og hofter på fineste vis, hvilket kan have en positiv indvirkning på din søvn. Benpuden er især anvendelig for dig, der ligger på siden, men puden kan også bruges i andre liggestillinger.

Døjer du med småskavanker i f.eks. ryggen eller hofterne, og oplever du, at det påvirker din søvn, så få da købt en benpude. Sådanne puder findes både til børn og voksne.

Pris: 100-500 kr. (1 pude)

Tilmeldig dig vores nyhedsbrev

Chat med en sengevejleder chat