Som nybagt forælder ønsker du naturligvis at gøre det så godt som overhovedet muligt. At være en god forælder handler ikke kun om at trøste barnet, når det græder, at lære det at kravle, at skifte ble, når det er tid osv. Det handler også om at sikre de bedste sovebetingelser.
En baby har som bekendt brug for meget søvn, og da især ryggen og nakken er skrøbelig i barnets første levemåneder, så er det alfa og omega, at man får valgt den rigtige pude. Af følgende grund har vi sat os for at hjælpe dig med at finde den ultimative babypude.
Hos Sleepzone har vi søgt nettet tyndt for babypuder. Derfor har vi mulighed for at præsentere dig for vores favoritter. Derudover kan vi formentlig besvare alle dine spørgsmål, når det kommer til at vælge puder til familiens mindste.
Anbefalinger af babypuder
Du er formentlig landet på denne side, fordi du gerne vil købe den bedste babypude, så barnet kan sove trygt og uforstyrret. Er det korrekt antaget, så vil vi meget nødig skuffe dig.
I stedet for at beskrive samtlige babyvenlige puder på markedet, så har vi valgt nogle få puder ud, som vi mener opfylder de mindstes behov. Det er puder, hvor kvalitet, komfort og miljø går op i en højere enhed. Vi skal bl.a. kigge på en håndfuld danskproducerede babypuder.
I de kommende afsnit vil du kort blive introduceret for de forskellige puder. Skulle der opstå spørgsmål undervejs, så kan du søge svar via den anviste forhandler.
Sådan finder du den perfekte babypude
Baby skal kunne sove godt uanset tid og sted, og det skal puden være med til at sikre. En pude er dog ikke bare en pude. Ligesom det gælder for voksenpuderne, så varierer børnepuderne også meget i kvalitet og komfort.
Skal vi hjælpe dig med at finde den helt rigtige babypude? Så skal du læse med herunder:
- Fyld og bæreevne – Pudens indhold er naturligvis (meget) sigende for kvaliteten. Derfor er det ikke helt uden betydning, om puden byder på moskusdun, andedun eller fiberdun for den sags skyld.
Dunformerne byder nemlig på mange forskellige egenskaber. Nogle dun byder kun på en enestående ergonomi, mens andre er både ergonomiske, allergivenlige, varmeisolerende etc. Skal dit barn have en så god pude som muligt, så gå efter en babypude med moskusdun. Det er et sikkert valg. Vær i øvrigt opmærksom på fyldvægten og bæreevnen. Jo højere bæreevne, desto højere kvalitet.
- Certificeringer – Foruden at være opmærksom på kvaliteten, så bør du undersøge, om puden har nogle anerkendte certificeringer. Det kunne f.eks. være Downafresh eller Oeko Tex 100 certificeringen. Det er i hvert fald nogle af de mest (aner)kendte. Dette er en vigtig faktor, idet det er sigende for, om der er taget hensyn til miljø og sundhed i forbindelse med pudens produktion. Hold dig derfor fra ikke-certificerede babypuder.
- Pudehøjde – En helt tredje vigtig faktor handler om pudens højde. I den anledning er det vigtigt at nævne, at puden ikke må være for høj. Er puden for høj, så kan det skabe nakke- og rygproblemer for den lille.
Hvad kan jeg ellers gøre for at sikre en god søvn for barnet?
Som forælder kan du gøre mange ting for at sikre så gode sovebetingelser som muligt for din baby. En af tingene er selvfølgelig at investere i en ordentlig babypude, men mulighederne stopper ikke her. Nedenfor kommer vi med nogle tips og tricks til at skabe et godt sovemiljø for barnet:
- Soverummet skal være mørkt og køligt – Skal barnet kunne falde til ro og sove så godt som muligt, så skal rummet, som barnet sover i, helst være både mørkt og køligt. Der skal selvfølgelig ikke være så koldt, at barnet fryser, men 18-20 grader bør være rigeligt. Investér i øvrigt i mørklægningsgardiner, så soverummet kan holdes mørkt.
- Syng for barnet – Er der noget, som kan få børn til at slappe af og føle sig godt tilpas, så er det en sød sang. Gør derfor dig selv og barnet den tjeneste at synge en sang eller to, når barnet skal puttes. Når barnet bliver ældre, kan man evt. skifte godnatsangen ud med en godnathistorie. Det er meget forskelligt, hvad der fungerer for folk.
- Vask barnets pude 2-4 gange om året – Slutteligt bør du prioritere at vaske babypuden flere gange om året. Vask af puder skal som udgangspunkt ske ved 60 grader og bør finde sted 2-4 gange om året. Derudover skal også dynen vaskes fra tid til anden. Husk at læse vaske- og tørrevejledningerne, inden du går i gang.
Hvad koster en god pude til baby?
Babypuder er som udgangspunkt en del billigere end voksenpuder, men du skal alligevel forvente at investere en vis sum penge, hvis du vil have en kvalitetspude til dit barn. Priserne starter ved 99 kr., men kan snige sig helt op på 599 kr. Det har i forhold til din pengepung altså betydning, om du investerer i den ene eller anden pude til baby.
Med udgangspunkt i vores test af babypuder kan vi afsløre, at de bedste puder ligger i prisklassen 399-599 kr. Det er mange penge, men du skal selvfølgelig videresælge puden, når barnet vokser fra den.
Deciderede babypuder er i øvrigt henvendt til børn i aldersgruppen 0-1 år. I aldersgruppen 2-3 år anbefaler vi juniorpuder, mens børn på over 4 år er bedst tjent med en ekstra lav voksenpude.
Inden fødslen kan vi i øvrigt anbefale at købe en graviditetspude. En sådan pude vil gøre graviditeten en hel del lettere.
Se hovedpuder til børn på tilbud